Hva kan jeg tilby?

Jeg holder kurs innen ulike temaer. Dyrking for nybegynnere, oppbygging av kjøkkenhage, frøsanking, vinterdyrking, bruk av ville vekster, hvordan lage garn av brennesle, mm. Dette er praktiske kurs som gir deltakerne de verktøyene de trenger for å oppdage videre gleden ved å være i nær kontakt med naturen rundt seg. Jeg bruker Drabantbybruket og livet mitt som utgangspunkt og eksempel på hvordan man kan gjøre livet litt mer naturlig selv om man bor i by og lever et moderne liv og alt det medfører. 

Kurs

Jeg har erfaring fra å holde kurs i grønnsaksdyrking for nybegynnere, oppbygging av kjøkkenhage, ville vekster i matlaging, frøsanking, vinterdyrking, permakultur i urbane strøk og ikke minst hvordan man lager garn av brennesle!

Kunnskapsformidling

Hobbydyrking har jeg holdt på med i mange år, i tillegg har jeg de siste årene tatt studier i Bærekraftig undervisning og økologiske skolehager og Økologisk Landbruk. Jeg ønsker å formidle min kunnskap til alle som er interessert!

Etablert i 2018 av Hanne Engebret, har Drabantbybruket blitt et urbant møtepunkt for permakultur og kunnskapsformidling!

Jeg er Hanne og jeg bor i en drabantby i Oslo, nærmere bestemt Søndre Nordstrand. Her bor jeg i et rekkehus med en liten hage helt i kanten av et borettslag fullt av blokker, leiligheter og rekkehus. Jeg føler meg privilegert. Vi bor 20 meter fra markagrensa og skogen, nærmeste nabo er en hestehage og en parsellhage. Jeg dyrker mitt eget i både hage, parsell og på balkong.

Naturen og livskraften

Gleden over å føle seg knyttet til naturen har ikke alltid vært tilstede i livet mitt. Jeg måtte bli ganske syk for å oppdage at gleden ved å være en del av naturen, gleden over å følge veksten av planter i løpet av sesongen, gleden over å grave i jorda se på livet der, var det som var nødvendig for å ha et godt og tilfredsstillende liv. Hagen ble mitt sted for terapi og rekreasjon. Da jeg begynte å oppleve at dette også påvirket andre ble det tydeligere og tydeligere for meg at flere burde få oppleve livskraften som kommer med å jobbe med naturen.

Er du på jakt etter kurs- eller foredragsholder?

Send meg en mail på hanne@drabantbybruket.no.
Les siste nytt

Innsikt

11

Brennesle – superplanten som nærer, gjødsler og varmer

Jeg kan ikke huske når jeg oppdaget brenneslas kraft, men det forandret livet mitt. Kanskje...
Les mer