Dyrking

Har du lyst til å dyrke dine egne grønnsaker, men vet ikke hvor du skal starte? Kunne du tenke deg å starte opp fellesdyrking i borettslaget eller at du og kollegaene dine får øynene opp for grønnsaksdyrkingens gleder, men det er vanskelig å komme skikkelig i gang?

Bærekraftig garn

Vil du lære deg å lage garn av brennesle eller andre planter? Jeg arrangerer praktiske kurs som gir deltakerne de verktøyene de trenger for å oppdage videre gleden ved å være i nær kontakt med naturen rundt seg, samt verktøyene de trenger for å kunne lage sitt eget garn.

Planlagte kurs

Oversikt over kommende kurs
There're no item that match your search criteria. Please try again with different keywords.

Dyrking

For meg har det å jobbe med naturen, lære av naturen og være endel av naturen gjort meg helere. Det å jobbe med jorda, dyrke grønnsaker, bruke ville planter i husholdningen osv. er ikke bare en hobby, men det er meg.

Jeg tror flere og flere erkjenner at vi mennesker har beveget oss for langt vekk fra der vi bør være og vi har glemt at vi er endel av naturen. 

Jeg tror ikke det skal så mye til for å finne en vei tilbake. Jeg tror at det å dyrke litt av det man spiser eller bruker selv i husholdningen er en god start. Det holder med en liten tomatplante eller noen urter i vinduskarmen, mer skal ikke nødvendigvis til for å kjenne på denne koblingen. Dette er jeg opptatt av å formidle på kursene mine sammen med å lære bort de praktiske ferdighetene som er nyttige for å starte opp egen dyrking. 

Jeg arrangerer jevnlig faste kurs:

  • Dyrkekurs for nybegynnere
  • Ville vekster i mat og husholdning

Er du på jakt etter kurs- eller foredragsholder?

Send meg en mail på hanne@drabantbybruket.no.

Bærekraftig garn

Plantefibergarn kan jeg snakke mye om! Der ligger det nemlig et enormt fantastisk potensiale for en mer bærekraftig og rettferdig tekstilindustri.

Lær om hvordan lage tekstilfiber av frittvoksende planter du finner i norsk flora, som for eksempel brennesle og geitrams. Jeg lærer deg å lage garn og klær helt fra bunnen av, for eksempel ved å plukke brennesle, bearbeide denne og til slutt sitte med et ferdig plagg.

Dette er kurs som gir deg en følelse av å få nærmere kontakt med naturen og det som egentlig betyr noe. Det å finne tilbake til denne lærdommen og respekten tror jeg er viktig hvis man ønsker en grønnere og bærekraftig framtid.

Jeg arrangerer jevnlig faste kurs:

  • Frøsanking
  • Brenneslegarn
  • Hvordan lage hatt med eget garn
Les siste nytt

Innsikt

11

Brennesle – superplanten som nærer, gjødsler og varmer

Jeg kan ikke huske når jeg oppdaget brenneslas kraft, men det forandret livet mitt. Kanskje...
Les mer