Permakultur og naturen som læremester!

Kunnskapsformidling jeg brenner for!

Hobbydyrking har jeg holdt på med i mange år, i tillegg har jeg de siste årene tatt studier i Bærekraftig undervisning og økologiske skolehager og Økologisk Landbruk. Jeg har en PDC – Permaculture Design Course. Et fantastisk verktøy som bruker naturen som utgangspunkt for å designe bærekraftige løsninger innen dyrking, sosiale strukturer, økonomi og mm. Så spennende er permakultur at jeg nå holder på med diplom i dette, med min egen virksomhet som utgangspunkt.

Naturen som helbreder!

Vi har glemt at vi er endel av naturen.

For meg har det å jobbe med naturen, lære av naturen og være endel av naturen gjort meg helere. Det å jobbe med jorda, dyrke grønnsaker, bruke ville planter i husholdningen osv. er ikke bare en hobby, men det er meg. Jeg tror flere og flere erkjenner at vi mennesker har beveget oss for langt vekk fra der vi bør være og vi har glemt at vi er endel av naturen.

Jeg tror ikke det skal så mye til for å finne en vei tilbake. Jeg tror at det å dyrke litt av det man spiser eller bruker selv i husholdningen er en god start. Det holder med en liten tomatplante eller noen urter i vinduskarmen, mer skal ikke nødvendigvis til for å kjenne på denne koblingen. Dette er jeg opptatt av å formidle på kursene mine sammen med å lære bort de praktiske ferdighetene som er nyttige for å starte opp egen dyrking.

Er du på jakt etter kurs- eller foredragsholder?

Send meg en mail på hanne@drabantbybruket.no

Siste nytt!

Her kan du lese mer om permakultur!
11

Brennesle – superplanten som nærer, gjødsler og varmer

Jeg kan ikke huske når jeg oppdaget brenneslas kraft, men det forandret livet mitt. Kanskje...
Les mer